Ever-Wear

Компанията QMI/Ever Wear е основана в Лейкланд, Флорида, САЩ през 1986 г. с предмет на дейност – производство на продукти и оборудване за поддръжка на автомобили. Братята, основали компанията, влагат усилията си в разработване на продукти с надхвърлящи обичайните за този пазар качества и предназначение. Разработват се специални формули за постигане на изключително висока сигурност и качество на продукти предназначени за ‘реалния свят’ на тежката индустрия и тествани  в световно признати лаборатории. През 1989 г се разработват подобрени продукти за почистване на горивната система – безопасни за двигателя, за човека и околната среда. Чрез тях се извършва двустепенно прочистване на двигателя, включващо смазване на работещите части и превантивно въздействие срещу последващо отлагане и замърсяване.

През 1992 г QMI се обръща към международния пазар и започва износ, който впоследствие се разраства до повече от 100 страни в света, където високо се оценяват ефективността и сигурността на продуктите на фирмата. Техен клиент става дори норвежкият корабен флот, който използва добавките за големите си дизелови двигатели. Този успех довежда до разработването от двете производствени марки QMI и Ever-Wear на програма за обслужване на пазара за автомобилна поддръжка, започнала през 1996 г., чрез която се разширява значително продуктовата им линия. Вследствие на тази програма днес марката Ever-Wear се продава в 4500 магазини, обслужващи пазара за поддръжка на автомобили в САЩ.

През 2006 г. мултинационалната компания ITW от Чикаго, с капитал от $16 млрд щ.д., оценява лидерските позиции на QMI на пазара и придобива компанията. Съчетаването на многогодишния опит на QMI в производството на продукти и оборудване за автомобилна поддръжка с ресурсите на  ITW още повече допринася за технологичното развитие на фирмата и повишаване на качеството на нейните продукти в отговор на нарастващите нужди и изисквания на пазара, превръщайки я в един от безспорните лидери в тази сфера.

Високото качество и съобразяване с потребителските нужди и търсене превръщат QMI в лидери на пазара за автоподдръжка с широка мрежа от клиенти – както автосервизи, така и дистрибутори в сферата на следгаранционната поддръжка.

 

Дизайн и програмиране:

Уеб сайтове, дизайн, програмиране, SEO, мултимедия - Web Sense Ltd.